Welk product moet ik kiezen?

Of je nu een professional bent in een nagelsalon of iemand die graag thuis met haar nagels experimenteert, het is belangrijk om het juiste product te kiezen dat past bij het type nagel en de gewenste afwerking. Wanneer je kiest voor een Rubberbase bij een broze/dunne nagel geeft het de natuurlijke nagel niet genoeg stevigheid om een paar weken te blijven zitten. De nagel is nog steeds erg flexibel en kan nog steeds breken of chippen. 

Hieronder bepreken we de verschillen tussen vier populaire producten: Rubberbase, BIAB (Brush builder), Harde Builder Gel en Acrylgel.

1. Rubberbase

Rubberbase is een medium stevige, flexibele gel die gebruikt wordt als basislaag voor gelnagels om de natuurlijke nagel te verstevigen. Ook kan je dit product gebruiken als basis hechtingslaag van een Hard-gel of Acrylgel product. Het is het minst stevige product onder de gel soorten, maar het is ideaal voor nagels die extra flexibiliteit nodig hebben, maar toch sterkte vereisen. Wanneer je nagels erg dun en flexibel zijn is dit product niet geschikt, tenzij je ze extreem kort maakt zonder vrije rand. Rubberbase helpt ook bij het gladstrijken van oneffenheden en biedt een sterke hechting voor kleur. Het product dient 60 seconden onder een led-lamp te worden uitgehard.

2. BIAB (Brush builder)

BIAB is een veelzijdig en zelfnivellerend gelproduct dat zowel als basislaag en als bouwgel gebruikt kan worden. Het is perfect voor het creëren van een sterke, maar flexibele overlay die de natuurlijke nagel beschermt en verstevigt. BIAB is ideaal voor het verstevigen van natuurlijke nagels met een max overlengte van 3 mm (vrije rand). Het wordt vaak gebruikt door diegenen die op zoek zijn naar een natuurlijk ogende versteviging zonder de hardheid van traditionele gels. Het product hecht het best op gezonde, stevige, maar niet al te lange natuurlijke nagels. Dit kan langer zijn wanneer de natuurlijke nagels van zichzelf lang en stevig zijn. Het product dient 90 seconden onder een led-lamp te worden uitgehard.

3. Harde Builder Gel (Build and Beyond)

Harde builder gel is een stevige gel die gebruikt wordt voor het bouwen van nagelverlengingen en het verstevigen van de natuurlijke nagel. Deze gel is minder flexibel dan BIAB of Rubberbase, wat resulteert in een sterker, duurzamer eindproduct. Ten opzichte van een afweekbare rubberbase of biab is een harde builder gel niet af te weken, maar dient te worden verwijderd door een frees of vijl. Het is ideaal voor het creëren van langere nagellengtes en voor klanten wiens nagels zware belasting moeten kunnen weerstaan. Ook een ideaal product voor wiens nagel dun, broos of flexibel zijn.

4. Acrylgel

Acrylgel combineert de beste eigenschappen van acryl en gel om een uiterst vormbaar, makkelijk te gebruiken product te bieden. Het is dikker dan de meeste gels, wat zorgt voor een makkelijke applicatie en vormgeving. Het product loopt niet uit wat bij een traditionele gel wel aan de hand kan zijn. Acrylgel hardt uit onder een led-lamp voor 90 seconden. Hierdoor heb je een ongelimiteerde verwerkingstijd om het product perfect te plaatsen. Het product verwerk je met 70% Alcohol. Deze optie is geweldig voor zowel verlengingen als over de natuurlijke nagel. Een ideaal product ook voor wiens nagel dun, broos of flexibel zijn.

Conclusie

De keuze van het product hangt dus af van de conditie van de klant's of je eigen nagels, de gewenste lengte en de persoonlijke voorkeur voor flexibiliteit versus hardheid. Elk product heeft unieke eigenschappen die het geschikt maken voor verschillende types en verwachtingen. Beoordeel de nagels vooraf om te bekijken welk product je gaat gebruiken voor de gekozen behandeling. Adviseer de klant goed. Heeft de klant van zichzelf lange dunne nagels, maar wilt ze super stevige nagels zou je eerder kiezen voor een Acrylgel/Hard-gel dan voor een Biab of Rubberbase. 

-----

Flexibel product / BIAB / Rubberbase

  • Normale nagels;
  • Korte nagels (lang kan als ze zelf altijd al lang van zichzelf heeft) ;
  • Gezonde nagels;
  • Harde nagels.

Hard product / Buildergel

  • Alle nagels : ook voor broze, dunne, flexibele nagels;
  • Alle nagellengtes;
  • Ook voor verlengingen en vormcorrecties.

Hebben jullie andere onderwerpen die jullie graag besproken ziet worden in onze blogs? Laat het ons dan snel weten en wie weet gaat de volgende blog over jouw onderwerp. 

 -xoxo-

Romina (Founder and CEO of Seductionail and Seduce)


You may also like

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post